Çılgın Deney İlk İnsanlar Üzerine
Neandertaller günümüzden 200 ile 30 bin yıl önce yaşamış ilk insan türü olarak bilinmektedirler. Yaşamlarını kireç mağaralarında sürdürdükleri için bu gün bilim adamlarının onlarla ilgili daha avantajlı araştırma yapabilmek için verilere sahip olmuşlardır. Kireç mağaralarında fosiller daha uzun dayandığı için daha rahat araştırmalar yapılmış daha fazla fosil bulunmuştur.
Modern insana göre eski çağ insanlarında olduğu gibi daha kalın kemikli ve iri bir iskelet yapısına sahip olan bir tür olduğu bulunan veriler ve yapılan araştırmalar sonucu görülmüştür. Neanderatel insanlar ilk olarak Neander vadisinde bulundukları için Neandretal adını almışlardır. Son Neanderatel türünün 33 bin yıl önce soylarının yok olduğu tahmin edilmektedir. Harvard Tıp Fakültesi Profesörü George Kilisesi Neanderatel DNA’ sını soyu tükenmiş türü tekrar devam ettirmek istediğini belirtmiştir.
Bu çılgın istek için dünyaya bir Neanderatel getirecek gönüllü bir kadın aradığını belirtmiştir. Kemiklerin numunelerini kullanarak Neanderatel genetik kodunu yaptığı analiz DNA’ların yeterli ve tam olduğunu belirtmiştir. Profesör yapay fosil kalıntılarında bulunan genetik koda göre DNA oluşturarak o DNA’yı kök hücre içine koymak istiyor. Böylece daha oluşumun erken dönemindeki embriyo hücrelerine enjekte edilecektir. Bu kök hücreler modern insan dan daha fazla Neandretal hatlar üzerine melez embriyonun gelişiminin yönlendirebileceğini düşünmektedir. Bir kaç gün laboratuar ortamında büyüdükten sonra “Neo_Neandertal” embriyo taşıyıcı anne rahmine yerleştirilecek(implante olacaktır). Profesör Curch Neandretallerin hantal canavar değil, onların ilkel aletler yapmışlardır, beyinleri modern insanla aynı boyutta olduğunu zeki olduklarını görüşünde olduğunu ve bu projenin insanlığın yaranına olacağını düşündüğünü belirtti. Bilim adamlarının İngiltere’de ve çoğu ülkede olduğu gibi insan klonlama bir suç olmasına rağmen onun planı teorik olarak mümkün olduğunu belirtmişlerdir. Fakat kilisenin önerisi genel yasa kapsamında olmayabilir. Ancak Neandretal bugünün dünyasına uyabilecek mi ?Bu konular la ilgili birçok belirsizlik ve tartışma söz konusu başta modern hastalıklara bağışıklık eksikliği oluşabileceği ve bazı süreç deformitesi nden korkulmaktadır.
Colorado Devlet Üniversitesi’nden Biyoetikçi Bernard Rollin bunun adil bir durum olmayacağını düşündüğünü belirtmiştir. Tartışmalarla düşünülen bu fikir hayat geçip geçemeyeceği bir muamma konusudur.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.